Framtidens events har hittat till Norra Bantorget

Stockholm City Conference Centre är en levande mötesplats och eventarena där allt är möjligt. Galatillställningar och publika happenings samsas med traditionella kongresser och möten mitt i Sveriges huvudstad.

TEXT: INGELA ENGBLOM | FOTO: STOCKHOLM CITY CONFERENCE CENTRE

STOCKHOLM CITY Conference Centre liknar ingen annan mötesplats. Två unika, men helt olika byggnader, erbjuder tillsammans event- och konferensmöjligheter för alla slags möten. På ena sidan Barnhusgatan ligger Folkets Hus från 1960 och på andra sidan ståtar Norra Latin med anor från 1880-talet. Funkis eller nyrenässans? Oavsett vad ni väljer får ni en mötesupplevelse à la 2020.

MÖTESBRANSCHEN UTVECKLAS i en rasande fart. Idag ser en konferensdag helt annorlunda ut mot för bara några år sedan. Bland annat har eventen fått en stor betydelse för företag som vill synas med sina tjänster och produkter. På Stockholm City Conference Centre har de hängt med i utvecklingen och sett till att ligga i framkant. Efterfrågan på galamiddagar med prisutdelningar är något som ökar. Nästan alla branscher har en ”Award” idag. Miljön i Norra Latin är som klippt och skuren för en kväll med röda mattan och en spektakulär dekor. ”Årets kampsportare”, ”Bästa hälsoföretaget” och ”Populäraste kosmetikan” är bara några exempel på priser som delats ut i de pampiga lokalerna. Galor är inte bara glamorösa, de ställer höga krav på genomförandet. Mingelmat, utställningsytor, perfekt ljud och ljus. Utvärderingarna talar sitt tydliga språk: de prisutdelande företagen har varit mer än nöjda med miljön och servicen på Stockholm City Conference Centre.

FLER OCH FLER PUBLIKA events hålls här. Evenemang som är öppna för allmänheten skiljer sig på många sätt från de slutna kongresserna. De utgör en positiv utmaning för medarbetarna på Stockholm City Conference Centre som får använda sin kreativitet och öppenhet för nya idéer. Ett publikt event kan vara allt från en dansfestival till en minimässa med syfte att presentera eller lansera nya produkter. Ofta används utomhusmiljön runt Norra Latin. Hur många cityanläggningar har både en trädgård och en stor gård att tillgå? För många konferenser och events blir gränsen flytande mellan inom- och utomhus. Många konferenser och events inleds eller avslutas under bar himmel. Året runt händer det saker på Norra Latins gamla skolgård. Tillsammans med Norra Bantorgets Intresseförening verkar Stockholm City Conference Centre för att skapa en levande plats med konstutställningar och julmarknader.

 

EN TYDLIG TREND är att dagens möten och events är kortare och mer tidseffektiva. Deltagarna samlas ofta kring en frukost eller en eftermiddagskonferens. Samtidigt har behovet av nätverkande och social samvaro aldrig varit större. Kunderna har blivit medvetna om den värdefulla tiden mellan konferenspassen och planerar in längre kaffepauser, en after work eller ett middagsmingel. Det effektiva mötet förlängs med en avslappnad avslutning som uppmuntrar till samtal. Mötet fortsätter utanför lokalens och agendans inramning. Stockholm City Conference Centre har de bästa förutsättningarna för social samvaro då ytorna är generösa och atmosfären trivsam.

UTVECKLINGSTRENDERNA har lett till ett ökat behov av flexibla mötesrum. För att möta de kraven har Norra Latins Aula nyligen uppdaterats. Borta är de golvfasta stolarna och istället erbjuds en stor öppen arena perfekt för allt från traditionella möten till galor och mässor. Nu har turen kommit till Norra Latins ljusgårdar. De vackra utrymmena ska bli ännu mer inbjudande med sköna soffor och härliga fåtöljer. Gästerna kommer att mötas av en loungekänsla som uppmuntrar till informella möten.

EN KONFERENS PÅ Stockholm City Conference Centre kan bli precis så miljövänlig som kunden önskar. Det börjar med transporten. Tåget anländer två kvarter bort. Ska deltagarna övernatta finns flera miljöcertifierade hotell att välja mellan i närområdet. Väl på plats erbjuder både Folkets Hus och Norra Latin hållbara möten med ekologiska och gröna menyer. De har arbetat med miljöfrågor i många år och blev tidigt Svanencertifierade. Ökad hållbarhet är en pågående process och för Stockholm City Conference Centre är det viktigt att ständigt göra förbättringar. LED-belysning, avancerad källsortering, rengöring med ultrarent vatten…

NÄR SVEN MARKELIUS ritade Folkets Hus i slutet på 50-talet hade han en tydlig vision. Arkitekturen skulle sträva uppåt som en symbolik för utveckling. I den andan lever Stockholm City Conference Centre än idag. Genom att möta framtidens behov har en ny typ av möten och events hittat till Norra Bantorget