Häftig herrgårdsmiljö stärker företagskulturer

På Hooks Herrgård finns de bästa förutsättningarna för givande möten och minnesvärda kickoffer. Läcker design, spa och en hållbar gastronomi ramar in konferensen samtidigt som omgivningarna bjuder på mängder av sammansvetsande aktiviteter.

HOOKS HERRGÅRD HAR ALLT som behövs för att göra konferensen lyckad. Bra lokaler, smidig logistik och proffsig konferenspersonal gör mötet effektivt och förenklarg enomförandet. Men tiden utanför lokalen är ofta minst lika viktig. På Hooks   deltagarna få vara med om allt från tuffa teambuildingaktiviteter till sköna stunder i herrgårdens spa.– De mest lyckade konferenserna är de som kombinerar nytta med nöje. Effektiva möten är superviktigt – men vi måste ha kul också.Arbetsglädje gynnar både företag och individ,säger Hans Edberg, vd Hooks Herrgård.

DE ÖKADE MÖJLIGHETERNA att arbeta hem ifrånställer nya krav på företagen. Det som förr avhandlades på konferensen klaras nu av digitalt.Utmaningen idag är att stärka företags kultureroch skapa sammanhållning. Där har anläggningar som Hooks Herrgård fått en allt viktigare uppgift.

– Aldrig förr har efterfrågan på ytor för socialt umgänge varit så stor. Företagen vill samla teamet i en skön och inspirerande miljö, de vill umgås och samtala, säger han.

”FÖR DRYGT ETT ÅR SEDAN” totalrenoverades herrgårdsbyggnadens entréplan med reception, lobby och bar. Nu möter klassiskt 1700-tal modernt 2020-tal, gammal arkitektur blandas med ny design och tjusiga salonger ligger sida vid sida med coola lounger. – Logistiken har blivit mycket smidigare vilket är viktigt när större grupper anländer. Vi har fått ett bättre flöde, enklare incheckning och mer ytor där deltagarna kan samlas. Framför allt har vi fått en inbjudande miljö för härligt häng mellan konferenspassen.

HOOKS HERRGÅRD LIGGER i Småland, inte långt från Jönköping, och är omgärdad av vacker natur, sjöar och golfbanor. I skogen syns allt som oftast konferensdeltagare på olika äventyr och uppdrag. När golfsäsongen är över och den första snön lägger sig är längdskidåkning populärt. Hooks Herrgård har också ett stort och modernt gym och inte minst ett spa som inte liknar något annat. Varma och kalla källor, olika slags bastur, pool och Hokasjön utanför fönstren. – Många företag bokar spa. Medarbetarna får varva ner samtidigt som de får chans att prata med varandra i en avkopplande miljö. Det är inte ovanligt att de bästa idéerna kläcks i relaxen. Vi rekommenderar alla grupper att lägga in träning och avkoppling i programmet. Det ökar energin vilket ger ett bättre konferensresultat,” säger Hans Edberg.FÖR NÅGRA ÅR SEDAN byggdes restaurangen om och fick en elegant 60-tals design. Verksamheten genomsyras av hållbarhetsarbete. Närproducerade råvaror, källsortering och energieffektiva lösningar har blivit en del av vardagen. – Vi är en hållbar mötesplats där allt handlar om miljö och människor. När medarbetarna mår bra speglar det sig i gästernas trivsel och i slutänden i resultatet på konferensen, avslutar Hans Edberg.

Mer information: hooksherrgard.se

HOOKS HERRGÅRD

TIPS INFÖR NÄSTA KONFERENSBOKNING:
Om ni vill mötas på Hooks Herrgård, kontakta bokningen innan ni bestämmer datum. Efterfrågan på ledig konferenskapacitet är stor men om ni ger dem era förutsättningar försöker de alltid hitta förslag på dagar där ni kan få precis det ni önskar.

KORT OM HOOKS HERRGÅRD:
• 103 rum och 250 bäddar
• 20 konferenslokaler & grupprum,
• 300 personer i den största lokalen
• 265 sittplatser i restaurangen
• 2 padelbanor
• 36 golfhål
• 1 300 kvm spa
• 7 behandlingsrum