KONFERERA I EUROPA Nya intryck ger en extra dimension till mötet

Starka upplevelser förenar människor. Nu när kollegorna ska lära känna varandra igen, hitta arbetsglädjen och gå mot samma mål väljer många företag att åka utomlands på konferensen. Här tipsar vi om tre ställen i Europa som kan ge en extra kick till mötet.

TEXT: INGELA ENGBLOM

ALICANTE – EN PÄRLA VID MEDELHAVET

ALICANTE ÄR INTE BARA ett solsäkert resmål utan bjuder också på en genuin och färgstark storstadsatmosfär i ett lagom format – perfekt för konferensresan. Här finns hotell i alla prisklasser och prisvärda matupplevelser. Mount Benancantil, Alicantes ”sockertopp”, med borgen Castillo de Santa Bárbara, vakar över staden. Inled vistelsen här och lär känna omgivningarna genom den milslånga utsikten. Gå sedan vidare till Alicantes äldsta kvarter, Barrio de la Santa Cruz. Branta trappor leder mellan vitkalkade hus vars fasader är täckta med blomstrande klätterväxter. Eftersom förbindelserna är bra och avståndet från flygplatsen in till stan kort hinner ni mycket på bara några dagar. Kombinera konferens med bad, kultur och fantastisk mat.

MISSA INTE I ALICANTE:

Mercado Central – ståtlig saluhall från 1911.
Strandpromenaden La Explanada de España – en av Spaniens vackraste med mönster gjorda av 6,5 miljoner marmorstenar.
Det moderna konstmuséet MACA med verk av bland annat Miro och Picasso

GASTRONOMISK TEAMBUILDING I ITALIEN

PASTA, PARMA OCH PARMESAN. Italiensk mat står högt i kurs. Det är en av anledningarna till varför Italien är ett populärt resmål för konferenser. Kombinera mötet i Italien med en gastronomisk teambuilding. Inget land lämpar sig bättre för besök på vingårdar. Väl på plats är avstånden korta mellan odlingarna och ofta är det inga problem att cykla eller vandra mellan dem. Olika årstider bjuder på olika upplevelser. Om tidpunkten är rätt kan ett besök på en vingård börja med att ni får skörda druvor. Att få vara med och plocka oliver är en annan unik upplevelse liksom att följa med en tryffeljägare på en skogspromenad. Den mest populära konferensaktiviteten är att laga mat tillsammans. En tidig morgon följer ni med en italiensk kock till matmarknaden. Sedan lagar ni en riktig italiensk lunch under ledning av experten.

HAMBURG – NÄRA OCH PRISVÄRT

HAMBURG ÄR EN STAD full av kontraster. Gamla hamnkvarter och höga skyskrapor, lugna oaser och vilda partygator, hansapalats och modern arkitektur. Det finns många skäl till varför Hamburg lockar konferenser och events:
KANALERNA. Hamburg ligger nästan tio mil från havet, ändå är det vattnet som ger stadsbilden dess karaktär. Paddla kanot och upptäck det gömda Hamburg med dess lummiga trädgårdar via vattenvägarna. Sightseeing och teambuilding i ett!
HAMNEN. Varvsdockor, kranar, skepp och pråmar. Det är tack vare floden Elbe som Hamburg blivit en stor och viktig hamnstad. Hamnen är Tysklands största och Europas tredje största. Gör ett besök, gärna med en guidad båttur, i det enorma hamnområdet.
HAFENCITY. Det som en gång var Hamburgs sjabbiga hamnkvarter har blivit de nya innekvarteren. Bostäder kontor, hotell, restauranger, universitet och framförallt den spektakulära konserthallen Elbphilharmonie.

STERNSCHANZE. På 1930-talet hade motståndsrörelsen mot nazismen sitt säte här. Under 60- och 70-talet var de gamla arbetarkvarteren centrum för protester från den tidens rebeller. Idag är det området översållat av kaféer och trendiga butiker. Det är hit ni ska bege er om ni är på jakt efter Hamburgs bästa krogar.
HOTELLEN & EVENTLOKALERNA. Hamburg har allt från klassiska lyxhotell i pampiga byggnader till moderna designhotell.
KOMMUNIKATIONERNA. Ni flyger på 11/2 timme från Stockholm. Det finns många flighter att välja mellan och när ni landat är det smidig att ta sig in till stan.
PRISVÄRT. Hamburg är en prisvärd storstad. Ni kommer att uppleva att ni får hög kvalitet till rimliga priser på både mat och hotell.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*