Sol & värme
– högst upp på önskelistan

Det är dags för uppstart efter en lång tid av distansarbete. Vi ska lära känna varandra igen, hitta arbetsglädjen och gå mot gemensamma mål. Vad kan väl vara bättre än en konferensresa till utlandet? Nya intryck och spännande upplevelser sammanför människor. Och om solen skiner blir resultatet ännu bättre.

I TAKT MED ATT restriktionerna hävs runt om i Europa börjar en febril aktivitet av konferensbokningar. Under två års tid har datum flyttats fram, både en och två gånger. Många företag har innestående utlandskonferenser som de längtar efter att få genomföra. Förväntningarna är höga och som kund är det lätt att tro att flyg och hotell står tomma och bara väntar på dem. – Det är så fantastiskt att vi får resa igen men tyvärr kommer många att bli besvikna när de inser att de inte kan välja och vraka. Det är helt hysteriskt! I september är Europa i princip fullbokat, berättar Marie Reese, konsult på Reeseinspiration.

NÄR DET NU ÄR DAGS för den första konferensen utomlands på två år är företagens önskelista lång. Det ska vara enkelt och säkert, helst direktflyg och korta transferresor. Europas storstäder är populära, framförallt de som ligger på varmare breddgrader. – Alla vill till solen! Jag tror att vi har ett enormt behov av att fylla på med energi och ljus efter den här mörka perioden, säger hon.

ÄR DET NÅGOT VI HAR längtar efter så är det miljöombyte. Medarbetare har under lång tid kämpat i sin hemmiljö och nu vill företagen både samla och belöna dem. Men när bokningstrycket är stort gäller det att vara flexibel och öppen för olika förslag (gäller även i Sverige). Ofta bestämmer sig företag för datum och ort först. Ett tips är att göra tvärtom. Fråga er resebyrå när och vart ni kan resa för er givna budget. Med hög beläggning på flyg och hotell har även priserna gått upp. – Med ett öppet sinne och lite extra framförhållning är det inga problem. Er efterlängtade konferensresa till solen och värmen kommer att bli precis så underbar och inspirerande som ni önskar, säger Marie Reese.

GRAN CANARIA

CHARTERPARADISET GRAN CANARIA HAR BLIVIT EN HET KONFERENSDESTINATION. Det finns många anledningar. Klimatet naturligtvis. Ön är vädersäker året runt. De som längtar efter sol och bad bor och konfererar vid stranden. Grupper som vill stilla sitt behov av city- och nattliv bor i Las Palmas. Kommunikationerna är bra, det går flyg flera gånger om dagen från Sverige. Väl på plats är logistiken väl utvecklad och smidig. Det är billigt på Gran Canaria och skatten är låg (7% i jämförelse med 21% i övriga Spanien). Framför allt finns det mycket att se och göra. Vandra uppför vulkanen Bandama, besök lokala vingårdar och upptäck det genuina Gran Canaria genom besök i den historiska staden Vegueta och de charmiga byarna Agüimes and Guayadeque. Som teamträning kan ni segla utmed kusten tillsammans med en skeppare. Ni gör ett stopp för en lunch i en fiskeby. Vattensport, golf och härliga stränder – det är inte svårt att förstå varför Gran Canaria har blivit en populär ö för möten och konferenser.

FRANSKA RIVIERAN

STILLA ER LÄNGTAN EFTER MEDELHAVET I TRAKTEN KRING NICE. Under våren kommer kapaciteten på flyget att öka då fler bolag börjar trafikera Nice Côte d’Azur. Direktflyget från Stockholm tar bara tre timmar. Väl nere på Franska Rivieran finns det många platser att välja mellan. Från flygplatsen är det lätt att ta sig både till Menton vid italienska gränsen och till Cannes åt andra hållet. Mellan de två går ett pärlband av kända orter att välja mellan. Monaco, Saint-Jean-Cap-Ferrat, Antibes och Juan-les Pins. Och i mitten, närmast flygplatsen, ligger Nice. Varje ort har sin unika charm och karaktär. Året runt, soliga dagar, ligger folk på stranden. Åt norr syns vitklädda alptoppar och bergslandskapet som börjar vid kusten lockar till vandring. Lär er mer om vintillverkning, blanda er egen parfym eller gå i de stora konstnärernas fotspår. Picasso, Matisse, Renoir… Franska Rivieran bjuder både på en aura av glamour och en genuin sydfransk kultur och gastronomi. Här finns något för alla konferensgrupper.