TRENDSPANING Hållbarhet & genuitet på utlandseventet

Allt fler företag åka utomlands på konferensen. Globaliseringen och behovet av att sammanstråla är en anledning. Längtan efter miljöombyte och nya upplevelser en annan. Här är fyra trender som utkristalliserar sig 2023.

1. LOGISTIK & SÄKERHET

LAND OCH STAD ÄR INTE LÄNGRE det primära när destination ska väljas. Tidsperspektivet är viktigt och logistiken måste fungera. Kräver mötet en lokal för 1 000 personer och 20 stora grupprum är det där sökandet efter destination börjar. Bra flygförbindelser är A och O liksom säkerhet. En resort i Kroatiens eller Greklands skärgård kan vara ett mer optimalt alternativ än ett cityhotell.

2. HÅLLBARA MÖTEN

ALLT FLER FÖRETAG GÖR medvetna val när de ska välja destination och det blir också vanligare att de klimatkompenserar för sina resor. Många destinationer fokuserar på hållbarhet och kan erbjuda olika koncept på temat. Mallorca är ett exempel, Portugal ett annat. Att välj eco-certifierade aktiviteter eller teambuildingövningar som gör nytta på destinationen är ett sätt att göra konferensen mer hållbar. Till Alperna och norra Europa finns idag goda möjligheter att välja tåget.

3. GENUINA UPPLEVELSER

SYFTET MED EN utlandskonferens är oftast att stärka teamet och företagskulturen. Gemensamma upplevelser skapar minnen som binder samman deltagarna. Idag söker företagen snarare genuina än spektakulära aktiviteter. De upptäcker naturen på destinationen genom att cykla, rida eller vandra. Att laga lokala rätter med närproducerade råvaror är populärt.

4. SEKUNDÄRA RESMÅL

ATT RESA TILL EN HUVUDSTAD är inte längre en självklarhet. Allt fler företag väljer att lägga konferensen i en stad där inte majoriteten av deltagarna redan varit. Bordeaux istället för Paris, Jormala istället för Riga och Antwerpen istället för Bryssel. Deltagarna får uppleva något nytt och annorlunda. Besök franska vinslott, leta bärnsten utmed Lettlands kust och botanisera bland belgiska diamantbutiker.

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*